október 16, 2024

Nem csak a versenyszerű lövöldözős játékok képesek izgalmat nyújtani. Az egész játékiparban van egy műfaj, amely ezt a funkciót tölti be – a Survival Horror. Az ilyen játékok főszereplői kétségbeesetten próbálnak túlélni, gyakran egy érthetetlen helyen és nem saját akaratukból. Ma bemutatjuk nektek ennek a műfajnak a 10 legfélelmetesebb játékát. Szenvedés, kín, gyötrelem és bűnösök – irány a pokol! Az elcsigázott lélek próbál eljutni a pokol úrnőjéhez, a Vörös Királynőhöz. Összességében nagyon kevés játék foglalkozik pokoli témákkal a játékiparban, ezért került ez a játék a listánkba.

Az Amnesia legendás fejlesztői öt éven keresztül dolgoztak ezen a horrorjátékon. A játék színhelye a Pathos II kutatóállomás, ahová a főszereplőnk egyenesen az orvosi rendelőből érkezett. A játék során fel kell fedeznünk az állomást, el kell rejtőznünk az ellenségek elől és rejtvényeket kell megoldanunk.

Általában a Survival-Horror műfajú játékok azzal rémítenek meg, hogy „csendesek” és hiányzik belőlük a folyamatos akció, de ez a játék más. Tele van különféle eseményekkel, és olyan módon tálalják őket, hogy a vér megfagy az ereinkben. A játék kemény, és még egy hétköznapi szörny is képes véget vetni a főszereplő életének, nem is beszélve az állandó lőszerhiányról.

A Resident Evil trilógia legendás koncepciója visszatért hozzánk egy vad koktélban, menő grafikával és belső nézettel. Egy hatalmas kastély, tele különféle lényekkel és őrült tulajdonosaival, arra késztet majd, hogy hirtelen hátrébb lépj a számítógéptől és mély levegőt vegyél.

A játék cselekménye Howard Lovecraft legendás művén, a „Cthulhu hívásán” alapul. Sok rejtvény, a helyszíneken szétszórt nyomok keresése és lövöldözések a nyomasztó atmoszférával kombinálva az egyik legfélelmetesebb horrort hozta létre minden időkben.

Egy elhagyatott, ködbe burkolózott város, amely különféle szörnyekkel van tele, mindenkit megrémít, aki el merte kezdeni ezt a mesterművet. A történet a főszereplő levelével kezdődik, aki egyszer meghalt, és amelyben arra kéri, hogy jöjjön el egy elhagyatott városba. Miután hallgatott rá, a legnagyobb hibát követi el életében.

Raccoon City, az Ambrella cég által kifejlesztett vírus kikerül az irányítás alól, és az egész város lakóit zombivá változtatja. A kultikus „Resident Evil” legendás folytatása a játékipar történetének egyik legfélelmetesebb horrorjává vált. A játék főszereplői Leon Kennedy és Claire Redfield. Egyébként jövőre a játék egy továbbfejlesztett kiadásban jelenik meg.

Necromorfok, obeliszkek és a kozmikus csend – ez az, amivel a Visceral Games stúdió megijesztette a játékosokat egy időben. Az elfoglalt Ishimura hajó lesz az egész játék fő helyszíne. Minden lépésnél csúnya mutált lényekkel találkozunk, akik Isaaca Clarke-t üldözik a játék során. Harcolnod kell ellenük, amit a legendás plazmavágóval tudsz megtenni.

Amnesia: The Dark Descent

A „múlt szelleme” játék, amelyet sokan nem tudtak elsőre teljesíteni. A játék főszereplője a múlt borzalmainak elfelejtése érdekében olyan szert vett be, amely „megtörte” az emlékezetét. A különbség a játék és a fentiek között a hirtelen eseményváltás a halál után, így ne is reménykedj abban, hogy párszor meghalva tanulmányozhatod az ellenségek viselkedését és elrendezését.

Az újságíró, Miles Upshur, egy pszichiátriai intézetbe érkezik egyetlen céllal – kideríteni, mi a fene történik a falai mögött. És kiderült, hogy teljesen feleslegesen jött oda.